4 paprasti būdai norintiems gyventi ilgiau

25 lapkričio, 2010 § 7 Komentaras

Geros naujienos iš JAV ligų kontrolės ir profilaktikos centrų! (centers for Disease Control and Prevention CDC). Mūsų vidutinė gyvenimo trukmė pastebimai ilgėja.

1. Gamink pietus draugui ir gyvenk 10 metų ilgiau! Ilgamečiai Kentucky University tyrimai parodė, jog moterys, kurios jautėsi laimingos ir priklausė optimistų grupei, gyveno 10 metų ilgiau už negatyvių pažiūrų. “Negatyvios emocijos kūnui reiškia stresą; daugiau gaminasi žalingų hormonų tokių kaip cortisol”, rašo Ph.D (mokslų daktaras) David Snowdon. Eilė tyrimų liudija chronišką stresą peraugant į sunkiai išgydomas ligas (aukštas kraujospūdis, diabetas, aukštas cholesterolis). Vienas iš lengviausių būdų pasijusti laimingu: ištiesti pagalbos ranką tiems, kam jos reikia. Michigan University tyrimai parodė, jog 60 proc. žmonių, įsitraukusių į labdaringą veiklą (valė nusenusio žmogaus namus ar gamino maistą sergančiam draugui) gyveno 5 metais ilgiau. “Švelnumas skatina tam tikras biochemines reakcijas kūne, kurių metu išsilaisvina tam tikri hormonai, tokie kaip endorphins,  atpalaiduojantys nuo streso ir padidinantys pasitenkinimo jausmą” sako Larry Dossey, M.D., knygos “Meaning and medicine” autorius.

2. Daugiau miegok ir gyvenk 13 metų ilgiau. Žmonės, kurie greit užmigdavo, gerai ir pakankamai miegodavo, rečiau sirgo infekcinėmis ligomis, geriau jautėsi ir buvo žymiai ilgesnį laiką aktyvūs. Čia kalbama ne tiek apie valandų kiekį, kiek apie miego kokybę, kuri smarkiai nukenčia naudojant  alkoholį, nikotiną ar kofeiną.

3. Tik pamėgink atsikratyti viršsvorio ir gyvenk 9 metais ilgiau. Journal of the American Medical Association ir Annals of Internal Medicine tyrimai parodė, kad turinčios 30 svarų viršsvorio moterys gyvena vidutiniškai 8 metais trumpiau. Gera naujiena: žmonės, paprasčiausiai metę svorį ir vėl jo priaugę, gyvena ilgiau už tuos, kurie niekuomet nemėgino to padaryti. Tai nesunkiai paaiškinama:  norėdami atsikratyti nereikalingų kilogramų, kurį laiką (nors tiek) sveikiau maitinamės, mankštinamės, rūpianamės sveikata..Vienas iš paprasčiausių būdų: užuot priešpriečiams valgę įprastą hamburgerį, išgerkite vieną iš tam skirtų “shake” (visiems žinomo Slimfast ir kt.). Taip atsikratoma 31 proc. viršsvorio.

4.Laikykis tikėjimo – ir gyvenk 7 metais ilgiau. <text>Texas University paskelbė naujausių tyrimų duomenis. Žmonės, besilankantys pamaldose kartą per savaitę, gyvena 6,5 metų ilgiau už tuos, kurie lankosi bažnyčiose rečiau arba visai nesilanko. “Tikintys žmonės gyvena sveikesnį gyvenimo būdą, yra socialiai bendraujantys ir išlaiko vidinę ramybę, apsaugančią nuo stresų”, sako dr.Koenig

Moterys gali padėti vyrams gyventi ilgiau…Vyrai gyvena ilgiau, kai jaučiasi reikalingi žmonoms ir šeimoms.

pagal amerikietišką spaudą parengė R.N.

Šaltinis http://www.reginospalepe.com/Z_NewPages/Categories/Health/Research/pages/page001LT.html

Tagged:

§ 7 Responses to 4 paprasti būdai norintiems gyventi ilgiau

Parašykite komentarą

What’s this?

You are currently reading 4 paprasti būdai norintiems gyventi ilgiau at akaudrone.

meta